جراحی فک تهران

انواع جراحی فک

جراحی فک یا جراحی ارتوگناتیک به منظور اصلاح نا مرتب بودن فکین و دندان ها و بهبود تناسب بین اجزاء صورت توسط کار ترکیبی ارتودنتیست و جراح فک و صورت انجام می شود.
واژه ارتوگناتیک به معنی “صاف کردن فک” است. امروزه در اصطلاح پزشکی از این واژه به طور اختصاصی برای اشاره به عمل جراحی که با هدف صاف کردن یا ردیف‌سازی فک‌ها انجام می‌گیرد، استفاده می‌شود.
در ایران به جای واژه جراحی ارتوگناتیک بیشتراز ارتوسرجری که راحت تر است، استفاده می شود. ارتوسرجری ریشه ای یونانی دارد و به معنای ” ارتودنسی همراه با جراحی فک ” است. جراحی ارتوگناتیک گاهی ممکن است بر روی یک فک یا هر دو فک انجام گیرد و با برش استخوان فک همراه باشد که به آن استئوتومی فک می گویند.
انواع جراحی فک شامل جراحی فک بالا و پایین و جراحی چانه می باشد.

متخصصین ما در کلینیک تخصصی مرسادنت  مزایای کلی عملکردی و زیبایی جراحی فک و صورت را با بهره‌گیری از تکنولوژی تصویربرداری پیشرفته به بیماران نشان می‌دهند. برنامه درمان رایانه‌ای مدت زمان درمان و دوران بهبود را به حداقل و کارایی کلی جراحی را به حداکثر می‌رساند.  پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه تکنولوژی، روش‌های جراحی و تجهیزات عمل دوران بهبود و عوارض پس از جراحی را کاهش می‌دهد و به این ترتیب بیماران می‌توانند فعالیت‌های روزانه خود را مدت کوتاهی پس از عمل دنبال کنند. چنانچه به روش ارتودنسی بتوان مشکلات فک و صورت را برطرف کرد، نیازی به انجام جراحی ارتوگناتیک نخواهد بود. خوشبختانه جدیدترین پیشرفت‌های ارتودنسی اکثر بیماران را از انجام عمل جراحی فک و صورت معاف ساخته است. متخصصین ما لزوم جراحی فک را پس از معاینه و ارزیابی دقیق تعیین می‌کنند. جهت مشاوره یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره های 09177430279 ، 02177092159 ، 09302729055 تماس بگیرید.

  • عدم تقارن صورت  یا بایت
  • مال اکلوژن شدید
  • رتروگناتیسم فک بالا یا پایین
  • بلندی یا کوتاهی صورت
  • مشکلات مربوط به جویدن
  • مشکلات ژنتیکی نامطلوب رشد استخوانی
  • لبخند لثه ای
  • کوچک بودن چانه

انواع جراحی فک :

1- جراحی جلو کشیدن نوک چانه

جراحی جلو کشیدن نوک چانه زمانی انجام می‌شود که چانه بیش از حد کوتاه باشد و دندان‌ها به خوبی روی هم قرار بگیرد یا به اصطلاح مشکل مال اکلوژن وجود نداشته باشد. ازآنجایی که دندان‌ها هیچ مشکلی ندارد، جراحی ساده است و به روش استئوتومی (شکستن استخوان) یا استفاده از ایمپلنت انجام می‌شود. چون جراحی جلو کشیدن نوک چانه عملی کوتاه است، ورم ناشی از آن ظرف مدت کوتاهی برطرف می‌شود و بیماران عموماً از نتایج عمل رضایت دارند.

2- جراحی عقب کشیدن نوک چانه

اگر دندان‌ها به خوبی روی هم قرار بگیرد و فقط نوک چانه مختصری نامتقارن باشد، این بدشکلی را می‌توان با جراحی عقب کشیدن نوک چانه اصلاح کرد. اما اگر ساختار استخوانی فک دلیل عدم تقارن صورت باشد، تنها راه‌حل رفع مشکل یکی از جراحی‌های اصلاحی فک مانند جراحی هر دو فک است.

3- جراحی فک بالا

یکی از پرکاربردترین جراحی ارتوگناتیک، جراحی فک بالا می باشد که به منظور بهبود عقب رفتگی یا بیرون زدگی قابل ملاحظه فک بالا، کراس بایت ، دیده شدن خیلی زیاد یا کم دندان های بالا، اوپن بایت و میدفیشیال هیپوپلازی انجام می گیرد.
جراح فک برای حرکت و یکپارچه کردن فک بالا استخوان را به گونه ای برش می دهد که کل فک بالا ( سقف دهان و دندان های بالایی ) به صورت یکجا حرکت کند.
پس از حرکت فک بالا، ارتودنتیست دندان ها و فک بالا را در موقعیت صحیح نهایی تثبیت می کند به گونه ای که دندان های بالایی دقیقا بر روی دندان های پایینی قرار گیرند. نکته قابل توجه این است که ارتودنسی قبل از جراحی فک باعث می شود تا دندان ها با یکدیگر اختلاف تراز کمتری داشته باشند.

4- جراحی فک پایین

جراحی فک پایین با هدف درمان عقب رفتگی یا بیرون زدگی فک پایین انجام می شود. جراح فک استخوان را با دو روش استئوتومی SSRO و یا استئوتومی IVRO  برش داده و پس از اینکه فک در محل مناسب قرار گرفت با استفاده از پلیت و پیچ در موقعیت جدید تثبیت می کند.
استئوتومی IVRO  (داخل دهانی عمودی راموس ): در این روش جراح فک استخوان را به صورت مورب برش داده و بخشی از آن را بر می دارد.
استئوتومی SSRO (ساژیتال اسپلیت راموس ): در این روش جراح فک بخش پشتی استخوان فک را به صورت عمودی برش می دهد.

5- جراحی فک بالا و پایین

در برخی موارد صورت بیمار بلند است و مشکلاتی همچون : مال اکلوژن، جلو بودن لب ها و چانه، عدم تقارن را دارد؛ در این صورت ارتودنتیست جراحی هر دو فک را پیشنهاد می کند و معمولا” فک بالا به بالا و فک پایین به جلو برده می شود و با عقب بردن نوک چانه بلندی صورت تنظیم شده و چهره خوش می شود.

دوره نقاهت بعد از جراحی فک :

ارتودنتیست دستورالعمل هایی را برای دوره نقاهت جراحی فک به بیمار ارائه می دهد که عبارتند از :

  • بیمار بعد از جراحی فک بهتر است رژیم غذایی تمام مایع داشته باشد و پس از گذشت زمان می تواند رژیم غذایی نرم و بعد از آن رژیم غذایی سخت را به آن اضافه کند.
  • بیمار بعد از جراحی فک بهتر است از استعمال دخانیات اجتناب کند.
  • تا مدتی بیمار از انجام فعالیت های شدید خودداری کند.
  • داروهایی را که ارتودنتیست برای کنترل درد تجویز کرده است را راس ساعت مصرف کند.
  • بیمار به صورت دوره ای برای چک آپ نزد ارتودنتیست خود برود تا روند درمان و میزان عفونت بررسی شود.
  • بیمار از زدن مسواک در ناحیه جراحی خودداری کند و دندان ها را با دستمال تمیز پاک کند.
  • روز بعد از جراحی فک دهان خود را با آب نمک گرم بشوید.
  • بعد از جراحی فک احتمال بروز ورم وجود دارد که حدود 7 الی 10 روز به صورت کامل از بین می رود.
  • بعد از سپری کردن دوران نقاهت جراحی فک ،ارتودنتیست برنامه ارتودنسی مجدد بیمار را شروع می کند.

سخن آخر…

متخصصین ما در کلینیک تخصصی مرسادنت وضعیت شما را پس از عمل کاملاً تحت نظر دارند و در تمام مراحل درمان در کنارتان هستند. جراحی ارتوگناتیک عملکرد فک و دندان‌ها و همچنین زیبایی ظاهری را بهبود می‌دهد و به این ترتیب تغییرات مثبتی را در بسیاری از جوانب زندگی ایجاد می‌کند.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *