تومورهای خوش خیم گردن

تومورهای خوش خیم گردن

تومور گردنی از تومورهایی است که دارای سه نوع بدخیم، مادرزادی و عفونی می باشد. این نوع تومور های می توانند در دو حالت سرطانی و یا خوش خیم بروز کنند.

توده ها و برجستگی هایی که در گردن به وجود می آیند معمولا شایع هستند و دلایل متعددی دارند. این توده ها ممکن است از پوست و یا بافت های زیر پوست ایجاد شوند. بیشتر توده های گردنی، به ویژه آن هایی که در کودکان و بزرگسالان بروز می یابند، سرطانی نیستند. اما بیشتر افراد با دیدن این توده ها فورا به پزشک مراجعه می کنند و علت آن، ترس و نگرانی از بدخیم بودن توده می باشد.

توده های گردنی در بیشتر موارد، همان غدد لنفاوی متورم هستند. در گردن بیش از 100 غده لنفاوی وجود دارد. علت تورم غدد لنفاوی در واقع پاسخ بدن به عفونت یا التهاب می باشد و معمولا بعد از برطرف شدن عفونت، غده های لنفاوی به اندازه قبلی خود بر می گردند.

تومورهای خوش خیم گردن معمولا نادرند؛ و در بین انواع این تومور ها، شایع ترین تومور لیپوما می باشد، برای تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن و یا حتی نوع خوش خیم آن، باید حتما به محض دیدن برآمدگی در گردن به دکتر مربوطه مراجعه کنید؛ معمولا برای این مدل تومورها جراحی های بسیار آسان تری انجام می شود، و برای توده های بدخیم از روش های درمانی و عمل های سخت تر با مدت زمان طولانی تری استفاده خواهد شد، که بنا به تشخیص دکتر و محل قرارگیری تومور می تواند متفاوت باشد؛

علت ایجاد توده گردنی

توده هایی که در گردن ایجاد می شوند، می توانند از ساختارهای مختلفی به وجود آمده باشند که معمولاً عبارت اند از:

1.تورم غدد لنفاوی

2-سرطان

3-مشکلات غدد بزاقی

4-مشکلات غده تیروئید

5-مشکلات پوستی

6-ناهنجاری های رشد

7-توده های ناشی از عروق خونی

8-تومورها

منشا انواع تومور گردنی در بخش های سر و گردن، غده های بزاقی، غده های تیروئیدی، غده های پاراتیروئیدی، راه های تنفسی و گوارشی و … می باشد. این تومور ها و توده ها می توانند در نوع سرطانی و غیر سرطانی بروز کنند. در واقع عوامل مختلفی وجود دارند که بر روی ایجاد این تومورها تاثیر گذار هستند.

هنگامی که تومور گردن و سر ایجاد شود، نشانه های مختلفی بروز می کند. با مشاهده برخی از این نشانه ها باید سریعا برای درمان آنها اقدام کنید. مدت زمان پیشروی توده های گردنی بسیار کوتاه است و حدودا پس از 2 هفته، این توده ها در نواحی سر و گردن .و حتی قسمت های دیگر انتشار می یابند.

تومورهای گردنی هنگامی که ایجاد می شوند؛ تغییراتی در بدن و همان نواحی به وجود می آورند. برای مثال دردهای شانه و کتف، دردهای مزمن گردن و سر و … برخی از این تغییرات هستند که در اثر توده های گردنی به وجود می آیند.

مهمترین عاملی که سبب ایجاد تومور و توده های گردنی می شود؛ استفاده از مشروبات الکلی و مصرف دخانیات می باشد.

انواع تومور گردنی

تومور گردنی می تواند دارای انواع مختلفی باشد. انواع تومور گردنی در دسته مادرزادی، سرطانی (بدخیم)، خوش خیم، عفونی قرار می گیرند. هر کدام از این نوع تومور گردنی دلایل خاصی دارند؛ که در ادامه به طور کلی به آنها می پردازیم.

  1. توده های گردنی که از نوع مادرزادی هستند؛ می توانند به علت وجود ناهنجاری های عروقی و همچنین وجود رخی از کیست ها در ناحیه گردن باشند. در توده ی گردنی مادرزادی، غدد لنفاوی درون گردن بر اثر ایجاد عفونت، بزرگ می شود و در نتیجه توده هایی در بخش گردن ایجاد می شود.

معمولا این نوع توده ها سرطانی نیستند و قابل درمان می باشند. تومورهای گردنی مادرزادی، کیست و یا توده هایی هستند که؛ معمولا در مجرای تیروگلوس، بینی و و مجرای تراتوما به وجود می آیند.

  1. توده های عفونی گردنی، شامل توده هایی هستند که؛ که در اثر ایجاد عفونت در بخش های لوزه ها، دندان ها، سینوس ها و … به وجود می آیند. بیماری های عفونی که در ناحیه گردن و سر به وجود می آیند؛ می توانند از جمله علل تاثیرگذار در ایجاد تومور گردنی باشند. مونونوکلئوز عفونی یا همون تومور گردنی عفونی، بیماری است که در اثر وجود ویروس اپشتین بار به وجود می آید. ای نوع تومور معمولا برای افراد جوان و زیر 20 سال اتفاق می افتد.
  2. انواع تومورهای گردنی که در بالا ذکر شد، از نوع توده خوش خیم بودند و درمان کردن آنها به آسانی انجام می شود. اما دسته دیگری از تومورهای گردن وجود دارند؛ که بدخیم هستند و در نوع تومورهای سرطانی ظاهر می شوند.

تومورهای گردنی بدخیم (سرطانی) در دو مرحله آشکار می شوند. مرحله اول آن شامل ایجاد توده های سرطانی برای بخش های غده تیروئید، غدد لنفاوی و غدد تحت فکی می باشد. در این مرحله پیشروی سرطان کمتر و راه درمان آسان تر خواهد بود.

در مرحله ثانویه؛ سرطانی شدن سایر بخش های گردنی امکان پذیر می شود، در واقع سرطان به بخش های دیگر راه پیدا می کند. در مرحله ثانویه بخش هایی مانند حفره ی دهان، مجرای بینی، بخش حنجره، بخش حلق، سینوس ها و … دچار تومورهای سرطانی می شوند.

نتیجه گیری

تومور های خوش خیم گردن مشکلات جدی را برای شما به وجود نخواهند آورد، اما در صورت بزرگ شده و بی توجهی به آنها می توانند مشکلات زیادی را ایجاد کنند، برای جلوگیری از وارد شدن هر نوع آسیب احتمالی و بد خیم شدن این تومورها، بهتر است بعد از مشاهده به دکتر مربوطه مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرید؛ بهترین دکتر درمان تومور های گردن و سر در تهران ، دکتر شهاب الدین عزیزی می باشد که با تجربه زیاد و داشتن مهارت بالا، می تواند انواع تومورهای خوش خیم و بدخیم را درمان کند؛ در صورت داشتن تومور می توانید از طریق سایت یا شبکه های اجتماعی، از ایشان برای مشاوره و درمان نوبت بگیرید.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *