هنگامى كه در مشاوره توسط دکتر شهاب الدین عزیزی، به مراجعه كننده اطلاع داده مى شود كه مشكل آن ها بيشتر فكى است تا دندانى؛ به اين معنا خواهد بود كه براى حل مشكل خود علاوه بر ارتودنسي ، جراحي فك نيز بايستى انجام دهند. در اين شرايط اولين سوالى كه بيماران مى پرسند راجع به هزينه جراحى فك ( قيمت جراحي فك ) مى باشد. در واقع مهم ترين عاملى كه تصميم گيرى آن ها را بيش از هر چيز ديگرى تحت تاثير قرار مى دهد همين هزينه عمل فك مى باشد.
عوامل زیادی بر هزینه جراحی فک تاثیر گذار است که از مهم ترین آن ها از خدمات بیمه و انوع بیمارستان می توان نام برد.
آیا جراحی فک برایم ضرورت دارد؟
جراحی فک درمانی است که برای بیمارانی که از مشکلات و ناهنجاریهای فکی رنج میبرند، تجویز میشود. طی آن جراح فک و صورت اقدام به اصلاح ناهنجاریها و ناهمراستایی استخوان فک میکند.
در برخی بیماران با توجه به سن و شدت ناهنجاری آنها ممکن است بتوان مشکلات فک را بدون جراحی و تنها با کمک ارتودنسی برطرف کرد. اما در برخی موارد دیگر این امکان وجود ندارد و درمان آنها با کمک جراحی فک به تنهایی و در اغلب موارد با کمک ارتودنسی و جراحی انجام میشود.
پس در پاسخ به این سوال که آیا جراحی فک برای شما ضرورت دارد یا نه؟ باید گفت که بهتر است به متخصص ارتودنسی و جراح فک و صورت مراجعه نمایید تا پس از انجام معاینات لازم و بررسی شرایط شما، پاسخ قطعی به این سؤال را دریافت کنید.
عوامل تاثیر گذار بر هزینه جراحی فک:
ارتودنسی:
برخی بیماران قبل از اقدام برای انجام عمل فک باید یک دوره ارتودنسی بگذرانند . در اکثر مواقع فرد باید ارتودنسی انجام دهد و هزینه این کار به طور کلی به 2 عامل شدت ناهنجاری فک و قیمت مواد استفاده شده می باشد.
تصویربرداری :
برای نتیجه گیری بهتر لازم به تصویر برداری است . تصویربرداری اشعه “ایکس” ، سی تی اسکن سه بعدی و نمونه های کامپیوتری از جمله مواردی است که لازم است قبل از جراحی فک انجام شود.
بیمارستان و پزشک هوشبری:
بیمارستان و دستمزد پزشک هوشبر تقریبا یکی از عوامل پر هزینه است . در بیمارستان های دولتی هزینه به مرتب کمتر از بیمارستان های خصوصی است و هزینه هایی مانند آزمایش ها ، اتاق عمل و… همگی در هزینه ها تاثیر مستقیم می گذارند همچنین جراح با توجه به مهارت و سابقه هزینه دریافت می کند . بیماران معمولا یک روز در بیمارستان باید بستری شوند.
بیمه:
بیمه هزینه های عمل زیبایی را تقبل نمی کند و تنها اگر این عمل جراحی ریشه درمانی داشته باشد و برای شخص این ناهنجاری مشکل ایجاد کرده باشد مشمول بیمه می شود.
هزینه جراحی فک
هزینه جراحی فک بصورت ترکیبی از هزینه های زیر محاسبه می شود :
هزینه مدل سرجری
قبل از جراحی فک ، روابط فکی بیمار و حرکات پیش بینی شده آن در عمل فک ، روی مدل های گچی شبیه سازی می شود تا دقت نتایج جراحی بالاتر رود و اسپلینت جراحی نیز ساخته شود. اسپلینت جراحی قطعه ای پلاستیکی است که از پروسه مدل سرجری حاصل می شود و جراح در اتاق عمل از آن به عنوان شاخصی برای قرار دادن فکین در موقعیت صحیح خود استفاده می کند.
هزینه پیچ و پلاک فک
هنگامی که جراح فک برش های استخوانی را در اتاق عمل ایجاد می کند ، پس از جابجایی قطعات استخوانی آن ها را توسط ابزارهایی که پیچ و پلاک نامیده می شود در محل جدید فیکس می کند. هزینه این پیچ و پلاک ( و حتی تهیه آن ها ) در مواردی که جراحی فک در بیمارستان آموزشی انجام می شود به عهده بیمار است. البته در موارد خصوصی معمولا هزینه متریال مصرفی روی جراحی فک محاسبه می شود.
هزینه بیمارستان
جراحی های فک ( مخصوصا جراحی فک بالا و پایین ) معمولا نیازمند حداقل یک شب بستری در بیمارستان می باشند. بیمار صبح روز عمل در بیمارستان بستری می شود و پس از انجام جراحی فک در اتاق ریکاوری به هوش می آید و سپس به بخش منتقل می شود. شب را در بیمارستان می ماند و معمولا فردای روز عمل فک مرخص می شود. هزینه بستری در بیمارستان نیز باید جزو هزینه های جراحی فک محسوب شود.
- چگونه می توانیم هزینه های جراحی فک را کاهش دهیم؟
هزینه عمل جراحی فک برای بسیاری از افراد زیاد می باشد و نمی توانند به راحتی آن را تقبل کنند . راه هایی برای کاهش هزینه های جراحی فک وجود دارد که به آن ها می پردازیم:
عمل در بیمارستان های دولتی یا آموزشی:
این بیمارستان ها معمولا هزینه کمتری دریافت می کنند و همچنین بیمارستان های دولتی تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.
استفاده از تخفیف ها:
برخی کلینیک ها تخفیف های ویژه ای در بازه زمان های متفاوتی در نظر می گیرند که می توانید ار آن ها استفاده کنید.
بیمه تکمیلی:
اغلب افراد برای انجام خدمات درمانی مختلف خود تحت پوشش شرکتهای بیمه متفاوتی هستند که با استفاده از تعرفههایی که ارائه میدهند، تا حدود زیادی از هزینههای درمانی آنها کاسته میشود. هزینه جراحی ارتوگناتیک نیز از جمله درمانهایی است که در مواردی که با اهداف درمانی انجام شود، تحت پوشش بیمه قرار میگیرد و از این طریق میتوان هزینه این جراحی را کاهش داد.
نحوه پرداخت هزینه جراحی فک و صورت چگونه است؟
همانند سایر جراحیها، بیمار هزینه این جراحی را باید در روز عمل به طور کامل به بیمارستان پرداخت کند.